Datum

Gepost op
14-01-2017

Montage lucht-water wamtepomp-installatie

 Montage lucht-water wamtepomp-installatie Montage lucht-water wamtepomp-installatie Montage lucht-water wamtepomp-installatie Montage lucht-water wamtepomp-installatie Montage lucht-water wamtepomp-installatie Montage lucht-water wamtepomp-installatie Montage lucht-water wamtepomp-installatie

Monteren van een  lucht-water wamtepomp-installatie van het fabrikaat Mitsubishi Electric type Zubadan.

Het systeem bestaat uit een binnen- en buitendeel, een buffervat, een voorraadvat en diverse appendages ten behoeve zone-regeling, beveiliging en transport van diverse mediums.

De buiten-unit (of inverter) ontrekt energie uit de buitenlucht door het aanzuigen van lucht over de buiten-unit. De Zubadan beschikt over een zogenaamde flash-injectie funtie waardoor bij een temperatuur van -15°C het volledige verwarmingsvermogen beschikbaar blijft, in dit geval 14 kW.

De Hydrobox zet de door de Zubadan-inverter uit de buitenlucht ontrokken energie om in ruimteverwarming of koeling en warmtapwater. Vanaf de hydrobox wordt de warmte getransporteerd naar óf buffervat verwarminginstallatie óf voorraadvat warmtapwater. Hiervoor dient een driewegklep gemonteerd te worden. Als buffervat is gekozen voor een buffervat, fabrikaat Nibe, met een inhoud van 200 ltr. In de transportleiding van de verwarmingsinstallatie wordt een circulatiepomp van het fabrikaat Grundfoss Alpha II gemonteerd (energie "A" label). Als voorraadvat warmtapwater is gekozen voor een voorraadvat met een inhoud van 300 ltr.. In het hydraulische gedeelte worden de benodigde lucht- en vuilafscheiders gemonteerd (microbellenafscheider en magnetisch vuilfilter).

Uitgangspunt is dat de Zubadan inverter (het buitendeel) op het platte dak gemonteerd wordt. De overige technische componenten worden gemonteerd in de technische ruimte, het buffervat kan eventueel op de zolder geplaatst worden. Wel dienen er koelleidingen en bekabeling van en naar opstelling inverter/technische ruimte te worden gemonteerd. Deze worden achter het knieschot en trapgat aangebracht. Nabij het trapgat leidingwerk in een koker aan te brengen. Voor de elektrische voeding van de Zubadan inverter een 3-polige eindgroep 16A aan te brengen in de verdeelinrichting. Nabij de Zubadan inverter wordt een extra werkschakelaar aangebracht. De bestaande technische componenten  welke worden gedemonteerd worden bij de opdrachtgever opgeslagen. Het AWB-solo toestel zal opgesteld blijven in de technische ruimte, echter wordt niet in bedrijf gesteld in de nieuwe situatie.

Voor de zone-regeling wordt een zoneregeling van het fabrikaat Honeywell type HCE20 gemonteerd. De HCE20 zorgt voor een correcte aansturing van zonekleppen, circulatiepomp en warmteopwekker. De zonekleppen worden bij warmtevraag geopend waarna de circulatiepomp en warmteopwekker worden ingeschakeld. Deze zonekleppen worden bekrachtigd middels 230V gevoedde thermische motoren. Voor de temperatuurregeling in de woningen zijn eenvoudige modulerende thermostaten begroot. Fabrikaat Honeywell type Round Modulation. De HCE20 is voorbereid voor passief koelen. Eventueel kan nog een condensatiedetector worden toegevoegd.

Voor de hydraulische balans in de verschillende zones is rekening gehouden met de benodigde regelafsluiters.

Datum

Gepost op
03-05-2013

Sauna en Fitness ruimte

Sauna en Fitness ruimte Sauna en Fitness ruimte Sauna en Fitness ruimte Sauna en Fitness ruimte Sauna en Fitness ruimte

Datum

Gepost op
27-07-2012

Cv ketel

Cv ketel

CV ketel opstelling met vloerverwarmingsverdeler en ventilatiebox ten behoeve van mechanische ventilatie in de woning

Datum

Gepost op
27-07-2012

Vloerverwarming

Vloerverwarming Vloerverwarming Vloerverwarming

123

 
  Onze diensten
Electra
Airconditioning
Sanitair
Gas
Verwarming
Loodgieterswerk
Algemeen
Contact
Over ons
Vacatures
Leerbedrijf
Uigevoerde projecten
Route
Contact informatie
Ravenshorst Installatietechniek BV
Vulcanusweg 4
6971 GW Brummen

Telefoon en email
0575-561336
info@ravenshorst-brummen.nl
Social Media netwerk

Twitter Youtube
Home Verwarming Airconditioning Sanitair Gas Electra Loodgieterswerk

Ravenshorst Installatietechniek BV
Vulcanusweg 4
6971 GW Brummen

Telefoon en email
0575-561336
info@ravenshorst-brummen.nl