Datum

Gepost op
12-06-2014

BrummenEnergie

BrummenEnergie

Sinds 28 mei zijn wij een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met BrummenEnergie. Wij onderschrijven de ambitie van BrummenEnergie om het energieverbruik binnen onze gemeente duurzamer en zelfvoorzienend te maken. Met dit laatste bedoelen we zelf net zoveel energieopwekken als we verbruiken. Bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen en/of een zonneboiler.

Voor leden van BrummenEnergie bieden wij een exclusieve korting van 5% op onze reguliere offerteprijs. Het adviesgesprek en offerte zijn uiteraard geheel vrijblijvend.  

 

 

Datum

Gepost op
27-07-2012

Duurzame energie

Zonne-energie

In Nederland zijn voornamelijk 2 technieken in gebruik die zonlicht omzetten in een andere vorm van energie: zonnecollectoren (of zonneboilers) en zonnepanelen. Vanaf 2 juli 2012 kunnen particulieren subsidie ontvangen voor zonnepanelen.

Zonnecollectoren

Een zonneboiler gebruikt de energie van de zon om water te verwarmen dat gebruikt wordt in de keuken of de badkamer. Een zonneboiler is een aanvullend systeem op de verwarmingsketel. Het apparaat wordt niet gebruikt voor de verwarming van een woning. Daarvoor is een zonneboilercombi nodig.

Zonnepanelen

Zonnepanelen (PV-panelen) zetten het zonlicht om in elektriciteit (zonnestroom). Zon-pv of fotovoltaïsche zonne-energie is een gemakkelijk toepasbare en milieuvriendelijke techniek voor elektriciteitsopwekking. Teveel opgewekte elektriciteit kan eenvoudig aan het elektriciteitsnet worden geleverd. Ook zijn er steeds meer producten op de markt waarbij zonnecellen geïntegreerd worden in bouwmaterialen, zoals dakbedekking, gevelpanelen of dakpannen.

Subsidie voor zonnepanelen

Sinds 2 juli 2012 kunnen particulieren subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen. Aanvragers kunnen 15% van het aankoopbedrag van de zon-PV installatie terugkrijgen met een maximum van € 650. U kunt subsidie aanvragen met DigiD via het elektronisch loket van AgentschapNL. De regeling geldt niet voor zonneboilers en loopt tot en met 2013.

Kosten en besparingen

Voor particulieren bedragen de aanschafkosten van een zonneboiler tussen de€2.000 en €3.000 (inclusief installatiekosten en BTW). Voor een nieuwbouwwoning is dit bedrag €1600. De jaarlijkse besparing bedraagt 150 tot 200 kubieke meter aardgas (bij een collectoroppervlak van bijna drie vierkante meter). Dat komt neer op een bedrag van zo’n €70.
Een zonnepaneel van een vierkante meter kost ongeveer €700 (inclusief materialen). Het installeren van een paneel kost gemiddeld €200. Als alles goed is afgesteld, levert een set van 4 panelen jaarlijks zo’n 320 kWh aan elektriciteit op. Dat is een jaarlijkse besparing van circa €75.

Overtollige energie terugleveren

Bijna alle analoge elektriciteitsmeters lopen terug wanneer u minder elektriciteit gebruikt dan het PV-systeem levert. Alleen de nieuwste elektronische meters zijn zo gemaakt dat ze niet terug kunnen lopen. In dat geval is een zogeheten viertels elektriciteitsmeter nodig. Een dergelijke elektriciteitsmeter registreert zowel het verbruik als de teruglevering van energie en in zowel het dag- als nachttarief.

Vergunningen

In de meeste gevallen is geen (omgevings-)vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen of zonnecollectoren. Wel gelden bepaalde regels. Zo moet de hellingshoek van de collector of het paneel hetzelfde zijn als die van het dak. Wie niet voldoet aan alle voorwaarden, krijgt te maken met het bestemmingsplan. In dat geval is een vergunning nodig.

Meer informatie of advies? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 
  Onze diensten
Electra
Airconditioning
Sanitair
Gas
Verwarming
Loodgieterswerk
Algemeen
Contact
Over ons
Vacatures
Leerbedrijf
Uigevoerde projecten
Route
Contact informatie
Ravenshorst Installatietechniek BV
Vulcanusweg 4
6971 GW Brummen

Telefoon en email
0575-561336
info@ravenshorst-brummen.nl
Social Media netwerk

Twitter Youtube
Home Verwarming Airconditioning Sanitair Gas Electra Loodgieterswerk

Ravenshorst Installatietechniek BV
Vulcanusweg 4
6971 GW Brummen

Telefoon en email
0575-561336
info@ravenshorst-brummen.nl